HALLO!
Ik ben Marco Brok

Vanaf dat ik iets vast kon houden tikte ik overal op, met maar één doel: overal op timmeren wat maar los en vast zat. Vanaf mijn zesde jaar speelde ik al bij diverse verenigingen, viel regelmatig in bij andere verenigingen en speelde met diverse gelegenheidsbandjes. Op zeer jonge leeftijd wist ik het al: ik wil beroepsslagwerker worden! Keihard werken en het benodigde doorzettingsvermogen zorgden ervoor dat ik na de havo naar het conservatorium kon. Mijn school bestaat officieel sinds 1994.

Conservatorium

Na één jaar in Rotterdam gestudeerd te hebben ben ik naar het Brabants Conservatorium gegaan. Ik volgde hier de opleiding klassiek slagwerk met als bijvak geïmproviseerd slagwerk. Tijdens mijn klassieke opleiding heb ik o.a. snare drum, pauken, xylofoon, marimba, vibrafoon ( zowel twee- als vierstokken techniek), en het overige kleine orkestslagwerk gestudeerd. Bij de geïmproviseerde lessen kregen we o.a. les in drums, conga, bongo en improvisatie op het melodisch slagwerk.

Diploma’s

In 1996 ben ik afgestudeerd voor mijn opleiding Docerend Musicus (Bachelor) met een 9. Vanuit dit gegeven werd ik toegelaten tot de opleiding Uitvoerend Musicus (Master). In 1998 ben ik afgestudeerd door middel van 2 recitals, die ik beiden met twee maal een 10 heb afgesloten. In hetzelfde jaar heb ik de Karel Bouwman Laureatenprijs gewonnen. Gedurende mijn Uitvoerend Musicus studie volgde ik ook orkeststudies. Dit betekent dat je je specialiseert in verschillende stukken en instrumenten uit de klassieke wereld. Deze lessen heb ik gehad van o.a. Han Vogel, paukenist van het Brabants orkest en afgesloten met een 9.

Muziekdocent

Na mijn slagwerkopleidingen heb ik de opleiding Muziek Docent gevolgd. Dit is een algemene docenten opleiding op het conservatorium met specialisatie muziek. Met dit diploma op zak mag ik algemene muziek- en C.K.V.-lessen verzorgen in zowel het basis- als voortgezet onderwijs en A.M.V.-lessen. Zelf heb ik les gehad van o.a. o.a. Keiko Abe, Steve Reich, Bob Becker, Gijsbert Swart, Hans van Oosterhout en Han Vogel.