"MET PLAY ALONG FACTORY IS HET WEL HEEL LEUK OM LES TE HEBBEN"
Een vaak gebruikte methode en erg geliefd bij de leerlingen (en docenten) is afkomstig van onze eigen uitgeverij www.playalongfactory.nl
LESSEN VOOR LICHTE MUZIEK

In de lichte muziek is het notenschrift gewenst, maar niet noodzakelijk. Dat betekent dat je hier zelf je keuze in maakt. Het voordeel is wel dat je met het notenschrift altijd een absolute notatie kunt maken en je hebt een goede basis om door te gaan in de klassieke muziek. De school wordt regelmatig benaderd door ensembles en bandjes die een drummer of slagwerker zoeken. Ben jij dan de persoon die hiervoor het meest geschikt is? Dan hoor je dat zo snel mogelijk van mij!

LESSEN VOOR KLASSIEKE MUZIEK

Je kunt in diverse disciplines les volgen. Eén van deze disciplines is de klassieke opleiding. Je kunt dan slagwerk spelen in een orkest of slagwerkgroep. Dit kan een harmonie-, fanfare, symfonisch blaasorkest, symfonieorkest etc. zijn. In dit geval is het notenschrift een vereiste. Maar naast het notenschrift komt het in deze orkesten ook steeds vaker voor dat je moet improviseren. Ook hier wordt in de lessen de nodige aandacht aan besteed.

VOOR ONGESTEMD SLAGWERK

Ongestemd slagwerk is slagwerk waar geluid uitkomt die normaal gesproken niet nagezongen kan worden. Men spreekt in dit geval van "ruis" in plaats van een toon. Voorbeelden van ongestemde slaginstrumenten zijn:

- Drumstel
- Snare drum
- Slagbekkens
- Djembé
- Braziliaans slagwerk
- Tamboerijn
- Triangel

VOOR GESTEMD SLAGWERK

Gestemd slagwerk is slagwerk dat een toon produceert die wél is na te zingen. Voorbeelden van gestemd slagwerk zijn:

- Pauken
- Marimba
- Xylofoon
- Vibrafoon
- Klokkenspel

Zowel 2- als 4 stokkentechniek. Alle instrumenten kunnen afzonderlijk gevolgd worden. Groepsrepetities (o.a.verenigingen) en periodieke lessen zijn ook mogelijk.

Het notenschrift

Het notenschrift is een mogelijkheid tijdens de lessen en verdient een aanbeveling, maar is niet noodzakelijk. Vooral slagwerkers bij dweilbands en eventueel een band kunnen de voorkeur geven om auditief (op het gehoor) lessen te volgen. Tijdens de lessen worden er verschillende boeken gebruikt. Mocht jezelf een methode hebben die niet op de school wordt gebruikt, is dat geen probleem. Als deze methode aansluit op jouw niveau gebruiken we deze methode tijdens de lessen.

Praktijk gericht

Muziek maken is je gevoelens laten spreken! Om je gevoel goed weer te geven is het belangrijkste dat je plezier hebt in het musiceren! ! Om dit te bereiken wordt er vooral aandacht besteed aan de onderdelen die voor deze leerling in de praktijk belangrijk zijn. Dus naast techniek (o.a. toegepast in speelstukken en liedjes) wordt er veel op muziek meegespeeld.

Workshops en meer

Naast bovenstaande lessen verzorgen wij ook workshops en presentaties. Dit kan voor slagwerkers, maar ook voor bedrijven, b.v. teambuilding. Is er iets te vieren of uw bedrijf wordt geopend en u wilt dit op spectaculaire wijze doen met (bv) Afrikaans- en Braziliaans slagwerk? Bel ons en wij zetten een passende opening voor u in elkaar! Wilt u vervolgens na de opening nog gezellige live-muziek? Hier kunnen wij ook voor zorgen.